Amstellanddag 11 juni 2017

Ontdek dit bijzondere, deels verborgen, unieke groene landschap in de groene long van de stad.

Zondag 11 juni 2017 organiseert Stichting Beschermers Amstelland voor de 11e keer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, om 10 uur met muziek van het Amsterdams Salonorkest en vele andere activiteiten. Streekproducten uit Amstelland krijgen volop de aandacht. De burgemeester van Amstelveen zal de opening verrichten.

Op 11 juni is er verder veel te doen, te beleven en te zien in Amstelland. Deuren openen zich en gasten worden op zo’n 50 locaties hartelijk ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair; alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. U kunt bij boeren terecht aan wie we de openheid van het landschap te danken hebben. Via een poldersafari of een wandeling met de boswachter kunt u zien waarom het zo goed met de weidevogels in Amstelland gaat. U kunt buitenplaatsen bezoeken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. In Nes aan de Amstel kunt u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel, de hoofdstad van Amstelland met zijn prachtige culturele bezienswaardigheden zoals Beth Haim de Joodse begraafplaats, de Amstelkerk en het Historisch Museum.
Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck of aan de overzijde van de Amstel bij tHuis a/d Amstel en volkstuinpark Amstelglorie.
Vele kunstenaars doen ook dit jaar mee en stellen hun ateliers open.
Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals ponyrijden, schapen scheren of kinderkoken.

Kortom; een boordevol programma met voor ieder wat wils en waar veel is te ontdekken!

​Het beste is om van Amstelland te genieten per fiets.
De pontjes varen de hele dag op de Amstellanddag.
Delen