Een workshop keramiek of kleien volgen?
Ik geef verschillende workshops voor volwassenen en kinderen op onze boerderij in Ouderkerk aan de Amstel. Buiten in de natuur of binnen in mijn atelier.
Een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken en samen op een gezellige manier creatief bezig te zijn.
Je zult versteld staan van wat er uit je handen komt! Met veel enthousiasme en passie zorg ik dat het een fantastische dag wordt.


 

 Ontdek de workshops:

Raku

Een fantastische tweedaagse Raku workshop. Raku stoken is een oude Japanse stooktechniek waarbij het glazuur van een werkstuk prachtig craqueleert. Het werkstuk wordt eerst bisque gebakken, vervolgens geglazuurd en daarna Raku gestookt.

De eerste dag kom je je eigen objecten maken in mijn atelier. Op de tweede dag van de workshop gaan we buiten glazuren en Raku stoken in de tuin. Na het glazuren, wordt het werk wordt in een speciale Raku-oven gestookt tot ongeveer 1.000 graden. Daarna worden de werkstukken één voor één met een tang uit de Raku-oven gehaald. Door de blootstelling aan de buitenlucht, krijgen de werkstukken een enorme temperatuurschok en ontstaan er haarscheurtjes in het glazuur. Daarna worden de werkstukken in de zaagselton geplaatst. Door de hitte van het werkstuk gaat het zaagsel spontaan branden. De rook zorgt ervoor dat de scheurtjes in het glazuur zwart worden, evenals de delen waar geen glazuur is aangebracht. Onder de zwarte roetaanslag zit vaak een prachtige glazuurlaag verborgen. Dus poetsen, schuren en schoonmaken! Kortom: Raku stoken is één groot feest van verrassingen. Het is echt ‘spelen met vuur’.


 

Serviesgoed decoreren

Een verjaardag of familiedag? Serviesgoed decoreren is een geweldig uitje! Samen decoreer je serviesgoed: allemaal je eigen theepot of samen een groot bord, alles is mogelijk. Het aardewerk wordt beschilderd met glazuur en gaat vervolgens de pottenbakkersoven in. Afhankelijk van het weer vindt de workshop binnen of buiten plaats.


 

Kliederen met klei

Niets fijner dan kliederen met klei. Heerlijk in de buitenlucht met je handen bezig zijn en je hoofd leeg maken. Bij deze workshop mag je je uitleven met een hele grote bak met klei en stro (een soort leem). Hier kun je alles van maken: een kom of een vogelhuisje, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het werk gaat niet de oven in, maar mag je na afloop meteen mee naar huis nemen. Het klei spoelt vervolgens heel langzaam weg tot er alleen stro over is. Een bijzonder proces! De workshop is inclusief een heerlijke lunch en vindt alleen buiten plaats.


 

Het kinderatelier

Op zoek naar een leuke activiteit voor een verjaardagspartijtje? Kom met de kinderen naar het kinderatelier!
Afhankelijk van het weer gaan we samen binnen- of buiten aan de slag met klei. De kinderen zijn twee uur bezig en krijgen limonade en iets lekkers.


 

Een workshop boeken?

Neem contact met me op voor de mogelijkheden via 020 496 3715 of of via het contactformulier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren